Konfirmant 2020

Velkommen! Nå er det din tur til å bli konfirmant i Blaker, Frogner og Sørum kirker!

Du er bare litt over et år unna en høytidelig dag i livet ditt. Velkommen som konfirmant i en av våre tre menigheter. Konfirmanttiden er en tid for å tenke nye tanker, få nye opplevelser og kanskje få nye venner.

Temaer vi skal utforske sammen er: Hvor kommer jeg fra? Hva skal jeg bruke livet til? Finnes Gud? Vennskap og menneskeverd. Sorg og glede. Mote og mobbing. Kjærlighet, seksualitet og samliv. Miljø og rettferdighet. Hvordan kan jeg bety noe for andre? Hvem er Jesus?

I konfirmanttiden er det tid og rom for å tenke og stille spørsmål. En tid for å lære mer om Gud, deg selv og andre mennesker.

Det har i disse tider blitt sendt ut en brosjyre klikk HER for å se den.

HVA ER KONFIRMASJON?
Ordet konfirmasjon betyr både “å bekrefte” og “å gjøre sterk”. Konfirmasjonshandlingen er en forbønnshandling hvor vi ber Gud om å velsigne og styrke hver enkelt konfirmant. Det forutsettes ikke noen bekjennelse fra konfirmantens side. Det viktigste med konfirmanttiden er å bli bedre kjent med den kristne tro, der Gud sier ja til oss og vil være en del av våre liv.

EN KONFIRMANTTID FOR ALLE
Konfirmanttiden i Blaker, Frogner og Sørum er organisert med forskjellige aktiviteter som Good Friday (storsamling med konfirmanter i den nye storkommunen Lillestrøm), gruppeundervisning (undervisning i mindre grupper, ca 15-25 konfirmanter pr gruppe), gudstjenetsedeltagelse (i løpet av konfirmantåret skal du delta på minst syv gudstjenester. På en av disse gudstjenestene skal du ha en oppgave.) Fasteaksjon (Kirkens Nødhjelps fasteaksjon), leir (vi reiser på en ukes konfirmantleir i sommerferien) eller nettstudier (Dersom du ikke blir med på leir)

Konfirmantåret begynner i januar 2020 og avsluttes med konfirmasjonsgudstjeneste
29. og 30. august i Frogner kirke
5. og 6. september i Sørum kirke
6. september i Blaker kirke

HVA HVIS DU IKKE ER DØPT?
Du er velkommen til å delta i konfirmantopplegget selv om du ikke er døpt. Dåpen er en forutsetning for å delta i den avsluttende forbønnsgudstjenesten. Hvert år er det flere konfirmanter som blir døpt.

SLIK MELDER DU DEG SOM KONFIRMANT

Påmeldingen skjer over 2 trinn. Først må du melde på hvilken dag og kirke du ønsker for konfirmasjon. Etterpå må du velge hvilket opplegg konfirmanten vil være med på. Her følger det med  en betaling via nett. Man er ikke påmeldt før to av skjemaene er fyllt ut og sendt.

Klikk her på for påmelding

NB: Påmeldingen åpner 17. juni kl 12.00
I løpet av mai sender vi ut invitasjon til konfirmasjon 2020 i posten til alle døpte og tilhørende våre tre menigheter som er født i 2005. Det vil bli arrangert et informasjonsmøte 4. juni kl.19.00 om konfirmantåret 2020 i Blaker kirke.

Lurer du på noe? Ta kontakt med oss:)

VELKOMMEN SOM KONFIRMANT I BLAKER, FROGNER OG SØRUM MENIGHETER!